Culorile aurei umane si interpretarea lor

Intensitatea gândurilor și a sentimentelor,starea psihică și de sănătate determina mărimea aurei, claritatea culorilor și uniformitatea ei. Aura umană se contracta sau se dilată în funcție și de influențele mediului ambiant. În cazurile de boala, de frica și șoc emoțional aura se strânge în jurul corpului și se extinde în situații favorabile.
Ca orice fenomen care se manifestă, aura umană este supusă procesului evolutiv. Ea se formează în jurul fătului în viața intrauterină și culorile sale sunt strălucitoare în momentul nașterii. Ea se modifică în funcție de evoluția spirituală a ființei umane.
În general, aura poate fi strălucitoare sau ternă, mai îngustă sau mai largă, multicoloră sau unicoloră,  perturbată sau calmă, maculată sau pură.
Culorile întâlnite în aură sunt culorile de bază, primare: roșu, galben și albastru, iar din combinațiile lor se obțin alte nuanțe spectrale, numite culori secundare; roșu+galben = portocaliu (orange); galben+albastru = verde; albastru+roșu = violet.
Culorile complementare sunt: roșu-verde; galben-violet ; albastru-portocaliu.
Culorile calde sunt roșu, portocaliu și galben.
Culorile reci sunt albastru, indigo și violet.
Culoare neutră: verde.
Diferite culori reflectă atitudini, reacții și tipuri de energie felurite. Culorile fundamentale indică fondul persoanei. Tentele de culoare pastel indică gradul de spiritualitate. Culorile din aură mai apropiate de corpul fizic reflectă, în marea lor majoritate, starea și energiile fizice, iar cele exterioare reflectă energiile emoționale, mentale și spirituale. O aură este mai echilibrată, cu cât culorile sunt mai clare și mai bine definite. Culorile închise, intense și strălucitoare indică nivelele înalte de energie.
Se mai vehiculează ideea că interpretarea culorilor aurei unei persoane trebuie efectuată prin prisma faptului că aceasta este văzută prin propria aură. S-ar putea, dacă aura proprie este predominant galbenă, iar a celui observat albastră, de exemplu, culoarea rezultată vizibilă sa fie verde, iar de aici ar rezulta interpretări greșite. Adevărul este că subconștientul propriu prelucrează datele și face abstracție de alte influențe exterioare și preia informația corectă.
Aura își schimbă frecvent culorile cele mai apropiate de corpul fizic, chiar și în cursul unei singure zile. Ea se schimbă de-a lungul anilor, dar poate păstra o aceeași predominanță o viață întreagă.
 
Semnificația culorilor
În interpretarea culorilor din aură este necesar – pe lângă cunoaștere – și de un îndelungat antrenament, și de intuiție.
Fiecare culoare are caracteristicile ei proprii însa nuanțele diferite ale aceleiași culori introduc noi valențe interpretative. Un rol important îl joacă forma, volumul, intensitatea și poziționarea culorilor în câmpul auric.
 
1.Roșu
Roșu este simbolul fundamental al vieții cu o deosebită forță de dinamizare. Este culoarea puterii, a focului și a forței creative primare. Este culoarea care influențează sistemul circulator al corpului.
Roşu pur şi strălucitor încurajează, incită, dinamizează.
Roşu viu strălucitor incită la acţiune, exprimă forţa impulsivă, dinamismul, tinereţea, sănătatea, bogăţia.
Roșu, vișiniu, purpuriu, stacojiu, exprima, somptuozitatea, maiestuozitatea, grandoarea și elevarea.
Roșu strălucitor exprimă impetuozitatea, pasiune și trăirile ardente, veselia.
Când roșul este pal, nu luminos, persoana este nervoasă și instabilă, mult prea activă. Neclaritatea culorii reflectă stimulare, inflamare sau dezechilibru. Poate reflecta de asemenea, nervozitate, temperament năvalnic, agresivitate, impulsivitate sau excitare.
Roșul brun arată că ființa umană se confruntă cu starea de frica, roșul maron închis exprimă satisfacția animalică a simțurilor, iar roșul pământiu arată furia sau mânia.
Adolescenții au în aură mai mult roz decât roșu, iar, la adult, această nuanță relevă infantilism sau insecuritate. Persoanele care au roșu în dreptul extremității sternului sunt bolnave de nervi.
 
 2.Portocaliu (orange)
Portocaliul este cea mai intensă dintre culori , este un amestec al planului fizic (roșu) cu planul mental (galben).
Este culoarea căldurii, creativității și emoțiilor. Este culoarea cea mai des întâlnită. Prezența sa indică o tendință spre echilibru și armonie, iubire temeinică și fidelitate. Oamenii cu o frumoasă tentă oranj în aură sunt fundamental buni și sar în ajutorul semenilor. Este o culoare care poate reflecta deschiderea către noi domenii subtile, energia culorii orange este o forță constructivă fundamentală, care menține corpul fizic într-o stare bună. Această sănătate și vitalitate, conferă ființei o libertate interioară,o face să se debaraseze de limitările sale, să fie mai tolerantă.
Galben-portocaliu arată stăpânirea de sine, pe când portocaliul brun aparține ființelor leneșe și indică rinichii bolnavi, care au calculi atunci când apar și nuanțe de gri.
Orange-ul cu tentă verde caracterizează colericii, incomozii, pe cei care discută interminabil doar pentru plăcerea de a discuta. Nuanțele mai tulburi pot reflecta orgoliu, ambiție, mândrie, vanitate și ostentație. Personalitățile care refulează, care reprimă, au un amestec de roșu brun, verde și portocaliu, acoperind zonele plexului sacral și solar, care exprimă de altfel și problemele de sănătate la nivelul intestinului subțire și al celui gros.
 
3.Galben
Este culoarea care poate fi observată cu ușurința în aură și este culoarea activității mentale și a luminii solare, este dătătoare de stabilitate. Galbenul este cea mai expresivă, cea mai caldă și cea mai ardentă dintre culori.
Ființa umană, care are în aura sa culoarea galben-aurie, manifestă inteligență, intuiție, iubire pură, armonie lăuntrică, o înaltă spiritualitate. Toți sfinții au haloul aurit.
Galbenul exercită o influență binefăcătoare și stimulatoare asupra sistemului limfatic, care are rolul de apărare a organismului.
Galbenul viu indică o persoană cinstită și directă, în care poți avea încredere.
Nuanțele pastelate, în special cele de galben pal spre alb, reflectă entuziasmul pentru ideile mărețe, dezvoltarea spirituală și forța ideilor.
Galbenul este culoare care reporezinta o etapa de trecere in drumul progesiv de evolutie ,reperzinta puterea ideilor insotie de trezirea calitatilor de medium si clarvazator.
Nuantele mai profunde si tulburi pot arata o pesoana caraterizata de gandire si analiza excesiva cu criticism exagerat,dogmatism si sentimentul de nerecunostinta din partea celorlalti.
Un galben murdar are o persoana fricoasa,lasa iar galbenul roscat apartine celor timizi fizic si moral si cu o slabiciune spirituala,care isi schimba parerile si religia cautand mereu altele ,nu sunt perseverente.
Galbenul cu tente rosii exprima puternic complexe de inferioritate iar cand rosul predomina,peroana sufera mult.
Cand galbenul are striatii brune predominante este semanul unei maladii mentale iar peroanele cu dubla persoanalitate au jumatate de aura galben-bleu iar cealalata jumatate galben-brun sau galben-verde.
Un galben-brun releva ganduri necurate si ii caracterizeaza pe betivi,vagabonzi,ratati.
 
4.  Verde
Verdele este culaorea neutra ,mediatoare intre cald si rece,intens linistioare,profund umana.
Verdele reinprospateaza,regenereaza,calmeaza,racoreste si tonifica .Este invaluitor,exprima amabiliate,dragoste,bucurie si abundenta,credinta si vindecare.
Culoarea a vindecarii stimuleaza regenerarea tesuturilor afectate.
Verdele stralucitor cu nuanta de albastru in spectrul auric indica puterii tamaduitatoare.
Verdele pastel (verdele crud amestecat cu alb) semnifica liniste,calm,pace interioara.
Verdele cu pete de albastru inchis arata ca persoana se afla in plin proces de evolutie la nivel intuitiv.
Verdele smarald exprima dorinta de cercetare a unei gandiri logice,clare si profunde.
Verdele insotit de un rosu frumos releva un competent chirurg.
Verdele singur,fara alte culori este prezent in aura medicilor si a persona-
lului  sanitar care sunt dotati pentru meseria lor.
Nuantele inchise sau tulburi pot reflecta nesiguranta si zgarcenie.Verdele inchis apropiat de cel al sticlei denota egoiam o intensa aviditate pentru realizari materiale,bogatie si onoruri.
Verdele cu galben-citron arata tendintele fiintei catre minciuna,siretenie si inselatorie.Escrocii au aura de un verde galbui.Dar daca verdele este bleu frumos ca cerul sau un bleu electric atunci persoana este onesta.
Cei care au verde in obraji le lipseste imaginatia,subtilitatea si nu stiu sa distinga nuantele de opinie.
Oamenii rai au aura rosie-brun-galbena cu verde murdar.
In general ,verdele cu nuantele sale binefacatoare restabileste echilibrul psihic,neutralizeza starile de nervozitate,are efecte speciale de regenerare a nervului optic.
 
5.Albastru
Albastru este ,dupa galben,a doua culoare care poate fi vazuta cu usurinta in aura.Este culoarea cea mai adanca,cea mai rece si cea mai pura.
Se considera adesaea ca este culoarea lumii spirituale,a iubirii pure,durabile,a afectiviatii neconditionate.Este culoarea calmului si a linistii,a reveriei.Reflecta adevar,seriozitate,talent artistic.
Albastrul are ca efect narirea capacitatii de aparare imunitara a organismului facilitand regenerarea celulara.
Prezenta albastrului in aura semnifca intuitie.
Albastrul inchis apartine persoanelor care progreseaza prin eforuri proprii.Un albastru mai inchis,sumbru apartine misionarilor cu vocatie.
Nuantele deschise de albastru arata o imaginatie activa,iar nuantele palide sunt asociate cu dorinta dea reusi in plan social.
Albastru ultramarin dispus sub forma unei raze indica o anumita capacitate de a extarge informatii din cele mai profunde starturi ale constiintei.
Albastru ciel,in proportie semnificativa arata o excelenta stare emotionala-afectiva iar este dispusa sub forma de raze arata ca persoana in cauza invata, asimileaza aspecte esentiale pentru evolutia sa spiritualaNuantele inchise de albastru pot reflecta diferite nivele de devotare iar albastru intens poate indica cinste si discernamant,poate indica apropierea peroanei de vocatia sa. .
Nuantele tulburi de albastru pot reflecta blocarea perceptiilor, melancolie,graba si ingrijorare,dominare,teama uitare si hipersensibilitate.
 
6.Indigo
Este culoarea care exprima spiritualitate,elevare si o cautare asidua a adevarului absolut.Este combinarea elevata intre intuitie si spiritualitate ceea ce poate permite accesul direct la intelepciune .Este culoarea compasiunii superioare si a starii de liniste si pace inerioara, a starii de hiperluciditate si a simtului de responsabilitate.Culoarea indigo influientaeza fiinta umana,are efecte de purificare,calmare si reducere la nivelul fizic.
Persoanele care au preponderent in aura culoarea indigo manifesta atractie deosebita catre infinit,catre supranatural,manifesta dorinta de purificare,de puritate.
Uneori poate arata revolta si evadarea persoanei intr-un mediu perceput ca nefiind asa cum ar trebui sa fie si care nu o satisface.
 
7.Violet
Violetul este culoarea caldurii si  a permutatiilor este culoarea imbinarii mintii cu inima ,a fizicului cu spiritul.Arata o persoana activa in permanenta cautare,cumpatata,echilibrata,care reflecta in mod egal luciditate si actiune adanc gandita.
Violetul este culoarea initierii pe  calea spirituala,a activitatii spirituale,
Exprima optimism si nostalgie,atractie si detasare,indepartare si apropiere,stare de atotpotenta,omniprezenta.
Pe plan fizic indica intensificarea activitatii cardiovasculare,accelereaza respiratia,influienteaza pozitiv rezistenta cardiaca si pulmonara.
Atributele acestei culori sunt iubirea,intelepciunea,sinceritatea deplina,
inocenta originara,puritatea ,candoarea,forta spirituala si nobletea.
Violetul lavanda (violet+alb) este caracteristica peroanelor care ghideaza indeamna spritual alte fiinte.
Nuantele pale dar clare de violet cu purpuriu pot reflecta umilinta si spiritualitate.
Nuantele rosiatice pot indica pasiune ori o vointa puternica sau nevoia pentru mai mult efort individual.
 Daca apare o tenta roz ea indica un caracter urat.
Nuantele inchise si tulburi indica nevoia de a depasi o anumita situatie sau arata o imaginatie erotica intensa,tendinta de a fi extrem de rebdator,nevoia de simpatie sau simtamantului ca peroana in cauza nu este inteleasa.
Uneori,persoanele care au violet in aura sufera de inima sau de stomac.
 
8.Auriu
Auriul este culoarea care reflecta energia spirituala dinamica si puteri cosmice,cele mai inalte energii de devotiune si restaure a armoniei universale,reflecta timpul revitalizarii.
Nuantele mai tulburi indica faptul ca persoana in cauza este in plin proces de trezire a inspiratiilor inalte,ca lucreaza pentru transformarea existentei sale in aur.
 
9.Alb
Nefiind o culoare ci o chintesenta,o inglobare a tuturor culorilor spectrului vizibil albul reprezinta prezenta absoluta a luminii.Albul de sine statator in aura indica o stare de purificare exceptionala,o capaciate uluitoare de a transcede lumea materiala,reflecta adevar si purificare.
 
10.Negru
Negru nu este o culoare ci are semnificatia absentei luminii .Este culoarea
Cea mai discutabila a spectrului auric.Nu intodeauna cand apare in aura poate insemna boala,moarte sau absenta bunatatii,a frumusetii sau dezechilibru.
Negru este culoare de protectie care actioneaza ca un scut impotriva energiilor exterioare si poate reflecta o stare de autoaparare sau ca persoana are secrete sau indica iminenta unei noi intelegeri a datoriilor sau sacrificiilor .
Negru poate indica dezechilibrare pana la nivelul fizic si da indicatii precise ale zonelor afectate prin localizarea petelor in aura.
 
11.Gri
Culoarea gri este o culoare de initiere si poate indica trezirea unor capacitati inascute.Atunci  cand griul invadeaza o culoare indica o slabiciune de sanatate si de caracter .Benzile gri  sau puncte gri pe alte culori de deasupra unui organ arata ca acel organ este in suferinta energetica si ca se va imbolnavi in curand.
Pesoanele care au in aura gri au un comportament conformist ,conventional si complet lipsit de imaginatie.Sunt fiinte reci caracterizate de vulgaritate,meschinarie si mediocritate.
Griul simbolizeaza depresia si atentie ,este o culoare care se autointretine.
 
12.Maro
Este o culoare care,atunci cand apare clara,stralucitoare,ilustraza un caracter laborios si spirit de organizare,indica stabilirea de noi radacini si dorinta de implinire .Atunci cand apare deasupra capului sau in jurul picioarelor reflecta o noua crestere.
Culoarea maro poate indica lipsa de energie sau dezechilibru,iar cand apare in zonele centrilor energetici este o indicatie ca acestea trebuiesc purificate pentru ca energiile sunt blocate la acest nivel.
 
13.Argintiu
Atunci cand apar ca niste sclipiri sunt un semn de creativitate si fertilitate iar cand apar suprafete mai mari indica o activitate cretiva inalta sau fertilitate.Poate avea semnificatia unei imaginatii debordante,placerea de a calatori,de a visa de a contempla.
In aspectele sale negative indica tendinta catre mercantilism, dorinta de acumulari banesti.