Karuna

Sistemul Karuna a fost descoperit de William L. Rand. Simbolurile au fost canalizate de mai multi maestri Reiki: Marcy Miller, Kellie-Ray Marine, Pat Courtney, Catherine Mills Bellamont si Maria Abraham. William a folosit aceste simboluri si le-a descoperit valoarea, atat in ce priveste uriasul lor potential cat si faptul ca ele au mai fost folosite si anterior. El a meditat asupra lor si a fost indrumat sa descopere tehnicile de acordare-initiere si sa numeasca acest sistem nou Karuna Reiki. Unele din simbolurile folosite in Karuna Reiki sunt folosite in alte sisteme, dar nu au aceeasi eficacitate sau aceeasi actiune vindecatoare ca in Karuna Reiki.

Energia Karuna Reiki este diferita de cea din Reiki Usui si, de fapt, cea mai mare parte a cursantilor o considera mult mai puternica decat energia Reiki Usui! Energia este simtita mult mai clar la Karuna Reiki si lucreaza simultan cu toate energiile corpului. Cursantii nu au simtit doar simpla curgere a energiei de la cursant la pacient, energia inconjurandu-i, pe ei si pe cei carora li se facea tratamentul. In acelasi timp au fost constatate efecte profunde ale tratamentului. Cei care au parcurs initierile adesea descriu experiente in care au intalnit ghizi, ingeri si Eul Superior si ca simt prezenta vindecatoare a unor fiinte iluminate.

Eu am simtit  conectarea la sursa in sahasrara , in scurt timp am putut sa ma conectez  cu cineva  care pur si simplu vedea prin ochii mei . A fost o experienta foarte frumoasa pe care nu am simtit-o la  initierea pe reiki traditional.

Karuna conecteaza la energiile arhangelilor, la energia Maicii , din acest  punct de vedere  este cel mai apropiat sistem de crestinism.

“Karuna” este un cuvant sanscrit, folosit in Hinduism, Buddhism si Zen. El desemneaza, ca notiune, orice actiune menita sa diminueze suferinta altora si poate sa aiba, de asemenea, sensul de “actiune plina de compasiune”.

********

In Karuna Reiki există 2 niveluri de practicant şi doua de maestru.
Iniţial Karuna Reiki era accesibilă numai maeştrilor Reiki, dar apoi s-a considerat necesar ca nivelurile mai joase să fie mai larg accesibile, numărul maeştrilor fiind destul de mic, permiţând astfel ca această tehnică utilă să fie cunoscută de mai mulţi oameni.
Nivelurile de practicant sunt accesibile tuturor persoanelor care au iniţierea avansată şi o practică suficientă, care va fi apreciată astfel de maestrul respectiv. De regula pentru iniţiere în Karuna practicant I şi II se accepta orice practicant de Reiki de gradul II dacă are o practică suficientă şi un nivel corespunzător, pentru a putea beneficia de Karuna Reiki. Sunt acceptaţi practicanţii oricăror ramuri ale Reiki.
Maeştrii Karuna pot fi numai maeştrii Reiki. Toţi maeştrii Karuna Reiki sunt înregistraţi în SUA şi sunt recunoscuţi ca maeştri şi au drept de practică numai după ce primesc sigiliul şi numărul de înregistrare de la International Center for Reiki Training.
Karuna Reiki are o acţiune profundă, acţionând şi asupra părţii noastre întunecate, care atrage toate experienţele neplăcute, toate comportamentele noastre nearmonioase. Această parte va trebui în primul rând recunoscută. Trebuie să acceptăm că suntem oameni echilibraţi şi că fiecare dintre noi avem şi o parte negativă, care depinde de noi, este a noastră şi trebuie să fie într-un echilibru armonios cu celelalte componente ale noastre, pentru a ne simţi bine şi a funcţiona la modul optim. Această parte a noastră acţionează în favoarea noastră, dar se manifestă într-un mod neplăcut. De aceea e bine să comunicăm cu ea şi să-i cunoaştem obiectivele pentru a înţelege întâmplările neplăcute din trecut şi a putea evita întâmplări neplăcute în viitor.
Karuna Reiki foloseşte simboluri accesibile numai celor iniţiaţi. Simbolurile nu pot fi folosite în alte scopuri decât acelea pentru care s-a primit iniţierea şi utilizarea lor este legată de forma grafică primită o dată cu iniţierea. Modul de lucru poate fi adaptat în funcţie de fiecare situaţie în parte şi aici intervine creativitatea fiecăruia. Dacă rezultatele sunt cele aşteptate, înseamnă că s-a procedat corect, altfel trebuie căutată greşeala.

Karuna ne poate invata sa fim mai receptivi fata Dumnezeu   , prin marirea capacitatilor noastre.  Dumnezeu nu  acorda iubirea diferit ,  problema  este capacitatea noastra de a  primi ceea ce se ofera.  Cu cat  ne deschidem mai mult cu atat vom primi mai mult.

Practica asidua cu energia Karuna mareste gradul nostru  de constientizare si ne conecteaza cu cele mai pure entitati spirituale , am enumerat mai sus Maica ,arhanghelii …  multi dintre noi ne vom afla pe noi insine mai receptivi la aindrumarea spiritua ala a acestor  entitati care sunt in legatura cu sistemul nostru de valori .

Exista cateva experiente in care au aparut fiinte spirituale pe parcursul initierilor, tratamentelor sau chiar in timpul cursurilor de Karuna .

Cu cat aprofundam ,meditam mai mult si credem in energia Karuna cu atat aceasta energie minunata va comunica mai mult cu noi.

O zi  in lumina

Bibliografie : manual Karuna Reiki

Curs video sutinut de Ovidiu Dragoș Argeșanu